A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з керівником вітали жителів села з Різдвяною колядою

Дата: 19.01.2020 13:11
Кількість переглядів: 95

     Новий рік завжди пов’язаний з мріями про краще майбутнє. Ці мрії та бажання здавна викристалізовувались у чудові поетизовані обряди — колядування, щедрування і засівання. У величальних піснях — колядках і щедрівках — втілився одвічний потяг людей до статків, щастя, добра, краси, високої моралі та Божого благословення.  Тож не дивно, що у ці новорічно-різдвяні дні найбажанішими гостями є – колядники та щедрувальники.

     Серед таких бажаних гостей – вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  на чолі з  керівником вітали жителів села з Різдвяною колядою. Продовжуючи багаторічні традиції українців, талановиті колядники виконували колядки. Дзвінкі дитячі голоси передавали усю  велич та радість події  - народження Сина Божого.

     13 січня 2020 року діти «водили Меланку», співали українські щедрівки.

А рано-вранці на Новий рік  посівали хлопці. Зерно розсівали по хаті, примовляючи:

                         Сію, сію, посіваю,

                         З Новим роком поздоровляю.

                         Хай це жито росте.

                         Із зернини — колосочок,

                         З колосочка — повна бочка.

    Люди щиро дякували за гарне виконання колядок, щедрівок та побажали дітям щастя, достатку, миру і нових творчих звершень та наголошували, що горді за таких талановитих дітей, які відроджують українські традиції.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень