A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

На базі Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалося навчання 29 педагогів району з підготовки до роботи в умовах Нової української школи

Дата: 20.02.2018 14:35
Кількість переглядів: 88

Першого вересня 2018 року всі першокласники України навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі.

Тож з 17 лютого 2018 року на базі Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалося навчання 29 педагогів району (учителі 1-их класів, заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи, методист РМК) з підготовки до роботи в умовах Нової української школи. Саме вони навчатимуть учнів 1 класів більшості предметів і саме для них підвищення кваліфікації починається вже зараз. Наказом МОН України затверджена типова програма підвищення кваліфікації цих педагогів, що складається з дистанційного онлайн-курсу на порталі EdEra та трьох очних сесій, розроблених та затверджених у відповідному порядку КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», в межах яких спеціально підготовлені тренери в своїх районах закріплюватимуть знання педагогів на практиці. Навчання за програмою тренерів від нашого району пройшли Стоміна О.Ф., учитель початкових класів Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Куряча Л.О., заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель початкових класів Лукашівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Олега Чепеленка.

Навчання педагогів триватиме до 07 червня 2018 року в три сесії. Паралельно з цим навчанням триває активна фаза навчання цих педагогів в межах дистанційного курсу на порталі EdEra. Це означає, що протягом цього часу на онлайн платформі для проходження відкриватимуться нові модулі, з якими може ознайомитися педагог. З 1 лютого було викладено 2 модулі – «Загальний огляд» та «Організація класу». 26 лютого відкриється модуль «Інтегроване навчання», 1 квітня – «Методики викладання в 1 класі», 20 квітня – «Нейропсихологія», а 7 травня – «Інклюзивна освіта».

Реєстрація для проходження цього курсу не закінчиться ніколи, курс завжди залишатиметься відкритим та безкоштовним. Курс доступний 24/7, тому кожен педагог може проходити його у власному темпі та в зручному форматі. Вчителям, що братимуть перший клас у 2018 році, бажано пройти цей курс до кінця травня чи середини червня 2018 року, адже очні сесії та тренінги, які проходитимуть педагоги, будуть тематично прив’язані до онлайн курсу. Тож попередня підготовка значно полегшить роботу з тренерами. Курс доступний абсолютно для кожного, не лише вчителі, а всі охочі можуть пройти його.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень