A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Близнюківці на конкурсі «Кроковеє поле»

Дата: 03.04.2018 16:58
Кількість переглядів: 87

    Березневими днями в м. Харків пройшов ХVІІ відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло».  «Кроковеє коло» є фестивалем традиційної народної культури Слобожанщини за участі дітей та молоді Харківської області та м. Харкова. Фестиваль заснований у 2000 році за ініціативою Спілки етнологів та фольклористів м. Харкова та проводиться за підтримки Управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, Управління культури Харківської міської ради та Харківського обласного відділення Українського Фонду культури.

    Фестиваль проводиться з метою залучення дітей та молоді до дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю. Головним завданням фестивалю є залучення дітей до активної дослідницької і виконавської діяльності зі збереження звичаїв, обрядів, традицій, національного вбрання та традиційних художніх ремесел.

    Від Близнюківського ліцею участь у фестивалі взяла учениця 7-А класу Пащенко Валерія ( класний керівник Кірстя С. М. ). Програма фестивалю включала конкурси за номінаціями «Фольклористично-етнографічні дійства», «Автентичний гуртовий спів», « Автентичний солоспів», «Слобожанські оповідки», «Традиційні художні ремесла» та науково-практичну конференцію. До конкурсу дівчинку підготувала вчитель трудового навчання Близнюківського ліцею Панасовська Ірина Петрівна, жінка із золотими руками, палко закохана в українське мистецтво, фольклор  та  мову.  На конкурс у номінації « Традиційні художні ремесла» ( народна лялька) Валерія підготувала п’ять робіт і протягом трьох годин виконувала конкурсне завдання. Нині  її роботи презентуються на виставці в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

А також дівчинка взяла участь в учнівській науково-практичній конференції «Етнологія і фольклористика». Валерія виступила з доповіддю  « Народна лялька – іграшка моїх предків». Виступ отримав схвальні оцінки журі і як результат наполегливої праці Валерія отримала Диплом  І ступеня.

Отже, маленькі близнюківські зірочки вкотре прославили своє рідне селище та навчальний заклад, в якому здобувають освіту талановиті діти і працюють вчителі – справжні майстри педагогічної ниви.

Заступник з навчально-виховної роботи Бартош Т. М.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень