A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Захід до дня народження Т. Шевченка "Низький уклін тобі, Тарасе"!

Дата: 07.03.2019 17:42
Кількість переглядів: 212

    Творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість. Його творчість – це заповіт для всіх у справі збереження рідної мови. Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

     9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка. У рамках святкування дня народження Великого Кобзаря, вчитель зарубіжної літератури Гнатко Аліна Сергіївна підготувала літературно - музичний захід «Низький уклін тобі, Тарасе». Учасниками якого  були учні 4, 8-10 класів Олексіївської ЗОШ.

     Щоб викликати у дітей інтерес до художнього слова учні декламували вірші Кобзаря - «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Катерина», «Заповіт» та інші.

     Свято супроводжувалось переглядом відеоматеріалів, діти мали змогу прослухати вірші Тараса Шевченка покладені на музику.

    Захід показав, що палкі слова Великого Кобзаря звучать і сьогодні свіжо та велично, закликаючи сучасників любити свій край, свою рідну Батьківщину.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень