A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Українські вечорниці в Уплатнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 30.11.2018 18:01
Кількість переглядів: 80

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.

Одним із таких свят, як завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. Учні Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ст.  вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці. Учасниками  цього цікавого дійства стали учні 1-4 класів.
         Організувала театралізоване дійство вчитель початкових класів – Харитонова Марина Вадимівна.  На свято завітали учні та вчителі школи. 
На початку ведучі  розповіли про суть свята, його християнську основу. Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння.  Серед головних персонажів вечорниць були господиня   та господар. В гості до них завітали дівчата та парубки.  Дівчата разом з хлопцями  співали, танцювали та жартували. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні. Тож на святі прозвучало багато українських народних пісень.
Виконуючи пісні, душі дітей були переповнені почуттям любові до рідного краю. 
         Під час перегляду вистави діти мали можливість оцінити красу та велич українських народних костюмів, обрядів та пісень, розширити свої знання з народознавства та зарядитись веселим настроєм.  Учні відтворили увесь колорит української культури та мали можливість проявити свої таланти, відчути себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень