A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

«Тижні Німеччини в Україні 2017» в Уплатнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 27.11.2017 18:44
Кількість переглядів: 88

     «Тижні Німеччини в Україні 2017» проходили цього року з 10 по 26 листопада у 14 містах по всій Україні з проведенням понад 70 заходів. Цьогорічні заходи  присвячені 25-річному ювілею дипломатичних відносин між Федеративною Республікою Німеччини й Україною.  Наступний 2018 рік - українсько-німецький рік мов. Як арена німецько-українських відносин «Тижні Німеччини» рік за роком демонструють, наскільки тісно сплетена мережа німецько-української співпраці: економіка, наука, культура, політика, мистецтво і громадянське суспільство. За словами посла Ернста Райхеля: «Численні заходи протягом "Тижнів Німеччини" є новим підтвердженням того, наскільки багатогранними є зв’язки між Німеччиною і Україною. "Тижні Німеччини" поєднують розваги й передачу інформації, вони надають майданчик для розмов та фахових дискусій, інформативних виставок та художніх постановок. Тим самим вони є віддзеркаленням постійно зростаючого партнерства між Німеччиною й Україною.»  В численних навчальних закладах, в яких вивчається німецька мова, проходили «Дні Німеччини в Україні».

     В Уплатнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходили «Дні німецької мови в школі». Старшокласники показали та закріпили свої знання з німецької мови, історії та географії в конкурсі, який відбувся 13 листопада, під назвою «Європейський Союз». Учні пояснювали  важливість Європейського об’єднання, приналежність України  до європейської сім’ї народів, демонстрували свої знання про символіку, географічне положення країн та історію створення Європейського Союзу.

    14 листопада взяли участь в конкурсі “Was wir mussen und konnen?” учні 1-4 класів. Співпрацювали в  групах, рахували, називали тварин, співали, читали римівки німецькою мовою та грали  із задоволенням наймолодші школярі.

      Учні  5-7 класів зустрілися в конкурсі “ Was mache ich gern?” 24 листопада. Тренувалися учні у вживанні лексики з тем: «Моя родина», «Рідне місто»,  «Харчування», «Здоров’я». Кожен клас виконав пісню німецькою мовою. П’ятикласники  виконали пісню про дружбу “So gross wie ein Baum”, учні 6 класу співали жартівливу пісню “Backe, backe Kuchen”, найстарші обрали пісню про німецькі традиції  “Ja und Nein”. Сподіваємося, що проведені заходи допомагають  формувати та систематизувати в учнів уявлення про Німеччину, виховувати позитивне ставлення до вивчення  німецької мови, а визначення переможців заохочує учнів до кращого вивчення предмета.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень