A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

Дата: 26.04.2018 18:48
Кількість переглядів: 87

26 квітня 2018 року в Близнюківському ліцеї відбувся показовий  День цивільного захисту населення, на який  запрошені були заступник голови  Близнюківської районної державної адміністрації О. В. Ляпкало, начальник відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА Л. В. Бондаренко, провідний інспектор відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА  М.М.Линник, майстер виробничого навчально-методичного центру ЦЗ та безпеки життєдіяльності Харківської області навчально-консультативного пункту в м. Лозова С.П.Марченко, провідний інспектор Близнюківської РС ГУ ДСНС України в Харківській області І.В.Сєрий, директори та посадові особи з питань ЦЗ ЗЗСО Близнюківського району. 

     Метою проведення цього заходу було відпрацювання навичок та правильних дій усіх учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

     Учні, педагогічний колектив та гості ліцею удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність правильно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

     Вранці школярі зібрались на подвір’ї ліцею на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».  Протягом дня учасники Дня цивільного захисту  мали змогу  відвідати уроки «Основ здоров’я» (учитель Линник Н.П.) за темою «Поведінка дитини в автономній ситуації», де отримали безцінні знання й уміння виготовляти предмети першої необхідності з підручних матеріалів, як-от: пластикові пляшки, поліетиленові пакети. Старшокласники на уроці  «Захист Вітчизни» (учитель Омеляненко В. М.) продемонстрували присутнім свою компетентність у стройовій підготовці, у володінні зброєю, хоча й не справжньою, а електронною, адже нещодавно матеріальна база ліцею поповнилась електронним тиром. Учитель географії Харитонова Т. В. у дохідливій формі розповіла про небезпечні природні стихії – землетруси, де акцентувалася увага на діях людини під час стихійних лих. До Дня цивільного захисту класними керівниками 5-х класів ліцею: Блажко С.О., Мисік А.В. та Ш-Харченко Р.М.  – було проведено годину спілкування за темою «Стихійні лиха та надзвичайні ситуації». На цьому заході учні мали змогу, переглянувши запропоновані відеоролики, спостерігати за красивими природними явищами, які можуть нести загрозу людині: гроза, пожежа, лавина, землетрус тощо. Науково були обґрунтовані  причини та наслідки даних явищ із застосуванням фізичних приладів. Учні відгадували загадки, брали участь в грі-пантомімі, продемонстрували власні роботи у рубриці «Надзвичайні ситуації», «Тварини-передвісники НС». Наостанок ще раз було опрацьовано інструктаж «Якщо я опинився в епіцентрі стихії».

     Завершальним етапом була евакуація учасників освітнього процесу, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку на випадок надзвичайних ситуацій. Справжнім видовищем для присутніх була демонстрація гасіння пожежі та рятування людей пожежними Близнюківської РС ГУ ДСНС України в Харківській області.

     День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання будуть дуже цінними як у надзвичайних ситуаціях, так і в повсякденному житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень