A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Уплатнівській школі 90 років!

Дата: 16.02.2019 20:48
Кількість переглядів: 85

      От і школа моя, молода і красива, зустрічає гостей, що до неї сьогодні летять. Як в шкільному журналі, перегорнеш тихенько сторінку і повернешся знову на декілька років назад. В першу суботу лютого повернулися в дитинство, поринули в прекрасні спогади випускники Уплатнівської школи.
     Перед зустріччю з колишніми однокласниками і учителями кожен перегорнув сторінки шкільного фотоальбому, побачив знайомі обличчя, полинув спогадами у дитинство і юність. Подвійне свято об’єднало учнів, учителів, випускників різних поколінь. Не зупинили їх ні крижані дороги, ні морози, бо рідній  школі виповнилося 90 років! Привітно зустріла вона своїх вихованців, яким дала путівку в життя.

     На початку урочистостей щиро привітала гостей директор закладу Алла Олександрівна Середа. Далі спогадами поділилася Клименко Ніна Миколаївна, яка очолювала Уплатнівську школу в період з 1981 по 1985 рік, а найдосвідченіший педагог – Просяник Галина Панасівна зворушливо прочитала рядки своїх віршів. Також привітала присутніх з визначною датою Туник Тетяна Миколаївна -  Уплатнівський сільський голова. Вона наголосила, що доки існує школа - живе село, і головне завдання громади - зберегти навчальний заклад.
    ...До свята готувалися всі: і господарі, і гості. Про історію школи, її очільників, учнів, медалістів, життя сьогодення дізналися з фільму «З ювілеєм, рідна школо!». Під час перегляду присутні пізнавали рідні обличчя директорів та педагогів старшого та молодшого поколінь.
     Все  пам’ятає  школа.Багато  може розповісти вона про своїх дітей, колишніх і теперішніх. Багато їх було у неї за 90 років! А всіх вона, турботлива, пам’ятає. Радіє кожній зустрічі, очікуваній і несподіваній.
     Варто наголосити, що за час свого існування Уплатнівський освітній заклад випустив 56 медалістів.
Радісно гомоніли присутні, коли впізнавали себе та вчителів на екрані. Їм пригадалося безтурботне дитинство, перше кохання, поразки та перемоги.
     А далі… на сцену виходили ювілейні випуски, які 55 років, 50, 5…1 рік тому закінчили школу. Кожному випуску присвячені сторінки презентації. Скільки емоцій, хвилювань, радощів, приємних спогадів! Старшокласники вітали гостей піснями, віршами, інсценівками. Бездоганно виконували учні вальс та інші танці, присвячені поколінням різних періодів навчання.
     Хвилиною мовчання вшанували і тих, хто в нашій пам’яті залишиться назавжди: дорогих учителів і учнів, яких вже немає серед живих.
     Нинішні учні Уплатнівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів примножують славу школи-ювілярки. Вони активні учасники і переможці предметних олімпіад, спортивних змагань,  конкурсів та турнірів. Слід зазначити, що в рейтингу шкіл Харківської області за результатами ЗНО, завдяки наполегливій праці вчителів, старанням учнів, підтримці батьків, із 450 шкіл Харківської області  Уплатнівська школа зайняла 7 місце у 2017 році, і 27 - у2018. Таким успіхам раділи присутні.
      Господиня свята Алла Олександрівна загадала бажання та разом з педагогічним колективом загасили свічки ювілейного торта.
     От і гадай: яка в нас школа,  ще молода чи вже стара? … 
    Нема їй старості ніколи, тут вічний житель – дітвора! 
     Урочисто пройшов вечір. Школа рада зустрічі своїх дітей і дякує за те, що пам’ятають випускники альма-матер. Ми  ж щиро вдячні гостям і мріємо, щоб наш заклад процвітав і надалі, був для учнів та випускників тією гаванню, куди хочеться повертатися знову і знову.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень