A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Учні Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вшанували визначну постать в українській літературі – Григорія Квітку-Основ’яненка

Дата: 30.11.2018 21:55
Кількість переглядів: 71

29 листопада 2018 року учні Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів зібралися, щоби вшанувати визначну постать в українській літературі – Григорія Квітку-Основ’яненка, якого сучасники вважають батьком української прози. Цього року виповнюється 240 років від дня його народження.

З Харковом пов’язане життя першого українського прозаїка. Розвиткові цього міста віддав він всю свою невсипущу енергію, уміння, розум і талант. Він брав активну участь у громадсько-культурному житті міста. У Харкові Квітку знали як людину, охочу до веселого дотепу, жарту, як автора влучних анекдотів, та найбільше поважали його за чуйне серце, простоту і незрадливу любов до рідного міста.

     Ми пройшлися життєвими і творчими стежками цієї визначної постаті в українській літературі, людини із чуйним серцем і незрадливою любов’ю до рідного краю, переглянули відеоролики «Харківські завулки. На гостину до Квітки-Основ`яненка», «Невідоме з історії», послухали пісню «Грицю, Грицю, до роботи».

     Свято завершили словами І.Срезневського: «Пам’ятай, Україно, цю людину. Тут похований той, хто, оживлений любов’ю до тебе, захищав твій звичай та мову».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень