A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2020 21:03
Кількість переглядів: 92

     21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови – день підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності проголошений на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

     Не оминула ця подія і дружній колектив Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вчителі початкових класів Бакай Т.І., Самойленко Н.В. та Щиковська А.В. провели уроки «Рідна мова в кожній школі». Учні з цікавістю розгадували кросворди, загадки про мову. Мали змогу подивитися презентації та фільми про історію та розвиток рідної мови.

     Також під гаслом «Нас єднає мова!» відбулося  змагання знавців української мови серед учнів початкових класів.

     Свято підготувала і провела класний керівник 3 класу Кременчуцька В.В.. Учні мали змогу не лише показати свої знання рідної мови, повправлятися в написанні віршів та швидкості читання скоромовок, а і більше дізнатись про історію виникнення та становлення української мови. Змістовну розповідь «Цікаві факти про українську мову» підготували учениці 3 класу Головаш Дарина, Купріянова Софія та Савчук Маргарита. Також дівчатка зачарували присутніх учасників та гостей свята піснями про батьківську мову. В результаті запеклої  боротьби трьох команд учнів 1-4 класів перемогу здобула команда «Розумники». Всі учасники отримали нагороди та солодощі.

     Цікаво та весело пройшов Мовознавчий турнір знавців рідної мови між учнями 6-8 класів. В змаганнях взяли участь дві команди «Мовознавці» та «Лінгвісти». Під час турніру учасники команд розгадували кросворд, утворювали антонімічні пари, пояснювали значення фразеологізмів, будували синонімічні ряди, декламували вірші про рідну мову.

     Обидві команди набрали однакову кількість балів та отримали нагороди.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень