A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

День української писемності та мови в Близнюківській ЗОШ

Дата: 09.11.2017 21:24
Кількість переглядів: 89

Сьогодні, 9 листопада 2017 року, в Україні  відзначають День української писемності та мови. За православним календарем - це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.  Сьогодні це свято важливе, як ніколи, адже «рідна мова – мати єдності, захисниця громадянства і берегиня держави». У День української писемності та мови за традицією стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, у прямому ефірі  «Українського радіо» транслюють «Диктант націоналної єдності»,  який може написати будь-який охочий.

Популярність радіодиктанту щороку зростає. І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків. Цього року пролунав уже сімнадцятий радіодиктант національної єдності.

Українське радіо запросило усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання!

Такий осередок диктанту був створений і в нашій школі, до написання якого долучилися учні 10-11-х класів.

До Дня писемності та мови члени гуртка «Лінгвісти» підготували і провели усний журнал, де було репрезентовано витоки цього свята, розказано про основоположників мовних традицій, про події, що впливали на стан української мови. Учні із задоволенням  розповідали вірші, співали пісні, прославляючи нашу українську мову. «Ми дуже багаті духом своїх свободолюбивих предків, багаті своєю історією. Ми маємо вчитися, знати і пам′ятати, бо без пам'яті згинемо як народ», - переконували у своїх виступах діти. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень