A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Спільноті відповідального вчительства бути на Близнюківщині!

Дата: 05.07.2018 22:07
Кількість переглядів: 85

     2-3 липня липня 2018 року в Харкові за участі міністра освіти та науки України Лілії Гриневич та голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної проходила четверта національна (не) конференція EdCamp Ukraine, найбільший освітній форум країни. В цьому році в (не) конференції брали участь понад 1000 вчительок і вчителів, експертів та експерток в сфері освіти з усієї України та 15 країн світу. Всі вони ділились найкращими педагогічними практиками й освітніми методиками, обговорювали способи реформування української школи та шляхи саморозвитку вчительства.

     3 липня команда EdCamp Ukraine і спільнота відповідального вчительства поставила в Харкові національний рекорд в категорії «Найбільша кількість освітян, які виступають за школу як безпечне місце для дитини», що зафіксовано у Національній книзі рекордів України !

     За даними організаторів флешмобу, на площі Конституції 600 педагогів утворили п'ять символічних фігур, кожна з яких позначає той чи інший аспект безпеки школярів.

     Перша фігура – серце: воно означає любов, емоційний інтелект, психологічну безпеку, фізичне здоров'я. З цього все починається.

     Є знак рівності, бо побудова суспільства, в якому всі мають рівні права і немає місця дискримінації, починається зі школи, і вчительство тут – ключові агенти змін.

     Є знак «50» у колі – це знак обмеження швидкості в містах, щоб привернути увагу до необхідності партнерства на дорогах: дотримання правил – зі сторони усіх учасників дорожнього руху, побудови безпечної інфраструктури – з боку держави та місцевих органів управління.

     Четвертий знак люд-арту – сонце, промені якого символізують педагогіку партнерства, що народжується в Україні. До «Люд-арту» долучилися міністр освіти й науки Лілія Гриневич, співзасновниця світового руху EdCamp Хадлі Фергюсон, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, представник Фонду народонаселення ООН в Україні UNFPA Каспар Пік, радник шести міністрів освіти Ізраїлю Яаков Гехт.

     П’ятий знак - «НУШ» – абревіатура Нової української школи.

     До цієї події, яка змінює якість учительства, яка генерує прогресивні ідеї, формує образ нової української школи, долучилась і директор комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області» Іваненко Маргарита Миколаївна, яка вже другий рік поспіль бере участь в такого рівня заходах і намагається в своєму закладі втілювати ті інновації, які передбачає освітня реформа та Нова українська школа.

     Спільноті відповідального вчительства бути на Близнюківщині!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень