День "Майстер Шеф" у Верхньосамарському пришкільному таборі із денним перебуванням "Веселка"
Куліш – одна за найдавніших страв, яку готували та споживали слов’янські народи в часи, коли хотілося їсти. Це була щоденна страва українців, друга після борщу. Куліш готували як на сніданок, так і на вечерю. В обід їли тільки борщ. У східних слов’ян був такий звичай: під час укладання мирного договору противники варили кашу-куліш і їли. Каша стала символом союзу, без неї мирний договір не міг набути сили.
У наш час куліш варять весело – в будень і свято, для ситих і голодних, м’ясоїдів і вегетаріанців – і тільки для добрих друзів.
Так і в нашому таборі сьогодні готували смачний куліш. Кухарі кожного загону приготували кожен свій. Цілих п’ять казанів смачної страви. Приправлені сальцем та гарним настроєм. Цей день залишив лише приємні спогади.