A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Новини відділу освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради

Історичний альманах "Крути - наша слава , наша історія"

     Тим, хто в умовах більшовицької тиранії впали в страшному бою під Крутами, тим хто в боротьбі за волю і кращу долю України віддали своє життя був присвячений історичний альманах "Крути - наша слава , наша історія", який провели 29 січня 2019 року в Олексіївській ЗОШ І-ІІІ ст. сільский бібліотекар Коростій І.О., педагог-організатор Дурноколенко Н.В.

10:19 30.01.2019

У Криштопівському ліцеї відбувся захід «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України»

29 січня 2019 року у Криштопівському ліцеї відбувся захід «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України», який провела вчитель історії  Щербак Н.Ф. Схилили голови перед подвигом синів і дочок  України, що в розквіті  своїх сил  віддали молодість і життя 29 січня  1918року біля маленької станції Крут в боротьбі за волю і кращу долю.

16:52 29.01.2019

Урок-пам'яті героїв Крут у Верхньосамарській ЗОШ І-ІІІ ступенів

     29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров’ю, назва якої – Крути! Мечем і вогнем випалювали наш корінь, втоптували у гній рідну мову, запроторювали на Сибірську каторгу  наймудріших і наймужніших синів і дочок. Морили лютим голодом у 20-30 роках, якого ще не знала людська цивілізація. Спопеляти твою вроду в концтаборах німецькі фашисти. За тебе помирали студенти – твій цвіт, Україно у 1918 році.

15:27 29.01.2019

В Садовській школі в 7-8 кл. був проведений урок на тему: «Герої Крут. В огні Української революції 1917-1921 рр.»

     Сьогодні 29 січня 2019 року в Садовській школі в 7-8 кл. був проведений урок на тему: «Герої Крут. В огні Української революції 1917-1921 рр.»  приурочений  101 – річниці. На урок була запрошена бібліотекар Принь Ірина Олександрівна. Разом з вчителем історії Сопронюк Наталією Володимирівною розповіли про події тієї давності. Діти уважно переглядали хроніку тих подій. Дуже сподобалось читання віршів сучасних поетів присвячені цій події.

15:24 29.01.2019

Зональні змагання з стрітболу між учнями середньої та старшої шкільної груп Добровільської ЗОШ та Верхньосамарської ЗОШ

      28 січня 2019 року в Добровільській ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівницвом вчителя фізичної культури Ковалевського Є.М. пройшли зональні змагання з стрітболу між учнями середньої та старшої шкільної груп Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Верхньосамарською ЗОШ І-ІІІ ступенів за вихід до фіналу. Після закінчення змагань між учнями пройшов товариський матч з волейболу.

13:23 28.01.2019

В Добровільській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено  змагання з стрітболу між учнями середньої та старшої шкільної груп

     25 січня 2019 року в Добровільській ЗОШ І-ІІІ ступенів Ковалевський Є.М. провів  змагання з стрітболу між учнями середньої та старшої шкільної груп. До змагань готувалися заздалегідь. Почуття азарту та бажання перемогти, зробити змагання цікавими та захоплюючими. Команди змагалися за звання накращої. Вітаємо переможців та бажаємо продуктивних тренувань, нових перемог і сильного командного духу!

14:05 25.01.2019

В Садовській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся відкритий урок з історії України в 10 – 11 класах на тему «100 – років Соборності України!»

     22 січня в Садовській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся відкритий урок з історії України в 10 – 11 класах на тему «100 – років Соборності України!» На урок була запрошена сільська бібліотекар Принь Ірина Олександрівна, яка разом з вчителем історії Сопронюк Наталією Володимирівною, змістовно проінформували  учнів. Діти отримали низку вражень від уроку. Найбільш сподобалось читання патріотичних віршів сучасних поетів та короткометражні відео, які розкрили сюжет того часу історичної події 22 січня 1919 року.

18:36 24.01.2019

Ліплення з тіста приносить багато позитиву

    У процесі роботи - максимально активні руки, розвиваються і зміцнюються пальці. Це сприяє розвитку її мислення, уваги, уяви тощо. На своїх заняттях  з учнями 1-4 класів, педагог-організатор Дурноколенко Н.В. знайомить дітей зі способами ліплення, вони поступово самі навчаються робити це майстерно. Спершу діти намагаються самостійно розв’язати навчальні завдання, а згодом це переростає у творчість. Ліплення допомагає виховати цікавість до образотворчої діяльності.

18:31 24.01.2019

Декоративно-прикладне мистецтво в Олексіївській школі

     Про українські рушники та вишиванки знають повсюди  в Україні і далеко за її межами, а от про ляльку-мотанку, інколи не знають нічого. Прекрасно, що традиції створення та використання таких ляльок збереглися та продовжують відроджуватися  в нашій Олексіївській школі. Мотанки давні родинні обереги українців. Такі ляльки уособлюють собою єднання сімейних зв’язків багатьох поколінь. На уроках трудового навчання Дурноколенко Н.В. учні з підручних матеріалів виготовляють ляльок , їхній одяг, прикраси, головні убори та зачіски. Тут варіації обмежуються лише фантазією дітей та вчителя.

18:25 24.01.2019

Виховна година у 4 класі Олексіївської ЗОШ «Свою Україну любіть. За неї Господа моліть»

     День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

18:54 23.01.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень